Savā uzrunā Vējones kundze uzsvēra ātrās ēdināšanas restorānu pieaugošo popularitāti, vienlaikus aicinot aizdomāties par ikdienā patērētās pārtikas izcelsmi un ietekmi uz veselību. Viņa mudināja bērnu ēdienkartēs vairāk iekļaut lokāli un sezonāli audzētus pārtikas produktus, šādi ne tikai samazinot nelabvēlīgo ietekmi uz apkārtējo vidi, bet arī atbalstot vietējos ražotājus.
Iveta Vējones kundze norādīja uz ģimenes būtisko lomu bērnu ēšanas paradumu veidošanā. “Izpratne par veselīgu uzturu veidojas jau bērnībā, ģimenē kopīgi gatavojot un ieturot maltītes. Mūsu pagatavotie ēdieni un sniegtās zināšanas par ēdienu uzturvērtību un ietekmi uz veselību bērniem sniedz pirmo priekšstatu par ēdienu,” sacīja Iveta Vējone.
Konkursa mērķis ir izglītot topošos pavārus un ēdināšanas speciālistus, veidojot izpratni par bioloģisko pārtiku, bioloģiskās lauksaimniecības pamata principiem un bioloģiskās pārtikas atšķirībām. Projekta mērķis ir arī sekmēt topošo pavāru un ēdināšanas speciālistu prasmi veidot mūsdienīgu un radošu ēdienkarti, kas ir saskaņā ar šobrīd pasaulē aktuālajiem pārtikas un gatavošanas principiem – sezonāla, bioloģiska, vietēja pārtika, tradicionālie pārtikas produkti mūsdienīgā pasniegšanas veidā. Konkursā piedalījās topošie pavāri un ēdināšanas speciālisti, kas šobrīd apgūst šo profesiju kādā no Latvijas izglītības iestādēm.